Dabar užsakykite pietus patogiau su mūsų naująja programėle

Reguliarių pietų pertraukų galia: kaip jos gali padidinti darbo našumą ir sveikatą?

Mes visi gyvename įtemptą gyvenimą ir dažnai manome, kad per dieną neturime pakankamai laiko viskam atlikti. Spaudžiame save iki ribos ir stengiamės nuveikti kuo daugiau, o tai gali lemti perdegimą, stresą ir produktyvumo stoką. Tačiau tyrimai parodė, kad reguliarios pietų pertraukos per dieną gali padidinti jūsų darbo našumą ir sveikatą. Šiame straipsnyje nagrinėsime reguliarių pietų pertraukų galią ir tai, kaip jos gali padėti visą dieną išlikti susikaupusiems, energingiems ir produktyvesniems.

Mokslo naujienos apie reguliarias pietų pertraukas

Pasaulinės lyderiaujančios darbo higienos bendrovės “Tork” atlikto tyrimo duomenimis, tik 1 iš 5 darbuotojų pietų pertrauką daro ne prie savo darbo stalo. Be to, tyrimo metu nustatyta, kad 29 % darbuotojų jaučiasi kalti dėl pietų pertraukos, o 22 % mano, kad dėl to blogai atrodys vadovo akyse.

Tačiau įrodyta, kad reguliarios pietų pertraukos suteikia daug naudos. Atlikto tyrimo metu nustatyta, kad žmonės, kurie per dieną daro reguliarias pertraukas, yra produktyvesni nei tie, kurie jų nedaro. Tyrimo metu nustatyta, kad darbo našumas ir produktyvumas pagerėjo, kai darbuotojai per dieną dažnai darydavo trumpas pertraukėles, o ne vieną ilgą pertrauką.

Reguliarių pietų pertraukų nauda

Reguliarios pietų pertraukos gali duoti daug naudos, pavyzdžiui:

Didesnis darbo našumas

Darydami reguliarias pertraukas per dieną, suteikiate smegenims galimybę atsinaujinti. Tai gali padėti pagerinti jūsų dėmesio sutelkimą ir koncentraciją, todėl galėsite dirbti našiau ir efektyviau.

Geresnė psichinė sveikata

Reguliarios pertraukos per dieną taip pat gali padėti pagerinti jūsų psichinę sveikatą. Darydami pertraukėlę jūs suteikiate sau galimybę atsipalaiduoti ir pasikrauti jėgų, o tai gali padėti sumažinti stresą ir nerimą.

Geresnė fizinė sveikata

Reguliarios pertraukos per dieną taip pat gali turėti teigiamos įtakos jūsų fizinei sveikatai. Darydami pertraukėlę turite galimybę pajudėti ir išsitiesti, o tai gali padėti sumažinti nugaros, kaklo ir kitų sveikatos problemų, susijusių su ilgu sėdėjimu, riziką.

Kaip pietų pertraukos gali padidinti produktyvumą?

Pietų pertraukos gali būti veiksminga produktyvumo didinimo priemonė. Štai keletas būdų, kaip pietų pertrauka gali padėti dirbti efektyviau:

Suteikia laiko apmąstymams

Pietų pertrauka gali suteikti galimybę apmąstyti savo darbą ir tikslus. Tai gali padėti jums neatsilikti ir užtikrinti, kad dirbate siekdami teisingų tikslų.

Suteikia energijos pliūpsnį

Kai darote pertraukėlę ir valgote sveikus pietus, gaunate energijos pliūpsnį, kuris gali padėti jums ištverti visą likusią dienos dalį. Valgant sveikus pietus taip pat gali pagerėti jūsų nuotaika, todėl būsite produktyvesni ir labiau susikaupę.

Didina kūrybiškumą

Pertraukėlė darbe taip pat gali padėti padidinti jūsų kūrybiškumą. Kai atsitraukiate ir leidžiate protui paklaidžioti, jums gali kilti naujų idėjų ir problemų sprendimų, apie kuriuos anksčiau negalvojote.

Pietų pertraukos poveikis psichikos sveikatai

Reguliarios pietų pertraukos gali turėti didelės įtakos jūsų psichikos sveikatai. Štai keletas būdų, kaip pietų pertraukos gali padėti pagerinti jūsų psichinę savijautą:

Mažina stresą ir nerimą

Darydami pietų pertrauką suteikiate sau galimybę atsipalaiduoti ir pasikrauti jėgų. Tai gali padėti sumažinti stresą ir nerimą, o tai gali teigiamai paveikti jūsų psichinę sveikatą.

Geresnė nuotaika

Sveiki pietūs gali padėti pagerinti jūsų nuotaiką, todėl visą dieną jausitės pozityviau ir produktyviau. Pertrauka nuo darbo taip pat gali padėti sumažinti pervargimo ir perdegimo jausmą.

Gerina susikaupimą ir koncentraciją

Kai darote pietų pertrauką, suteikiate savo smegenims galimybę pailsėti ir įkrauti jėgas. Tai gali padėti geriau sutelkti dėmesį ir pagerinti koncentraciją, todėl lengviau išlaikyti užduotį ir atlikti darbus.

Idėjos pietų pertraukai, padedančios pagerinti sveikatą ir produktyvumą

Jei ieškote būdų, kaip maksimaliai išnaudoti pietų pertrauką, štai kelios idėjos, kurias verta apsvarstyti:

Eikite pasivaikščioti

Pasivaikščiojimas per pietų pertrauką gali padėti pakvėpuoti grynu oru ir pasportuoti, o tai gali padėti pagerinti fizinę ir psichinę sveikatą.

Valgykite sveikus pietus

Sveiki pietūs gali padėti pagerinti jūsų energijos lygį ir nuotaiką, todėl visą dieną būsite produktyvesni ir labiau susikaupę. 

Užsisakykite dienos pietus tiesiai į ofisą ar namus

Šviežią, naminį ir subalansuotą maistą galite užsisakyti per nemokamą „sEATisfy“ programėlę. Taip sutaupysite laiko, nereikės ieškoti, kur pavalgyti. 

Bendraukite su kolegomis

Pertraukėlė bendravimui su kolegomis gali padėti pagerinti nuotaiką ir sumažinti izoliacijos ir perdegimo jausmą.

Medituokite

Per pietų pertrauką skyrę kelias minutes meditacijai, galite sumažinti stresą ir nerimą, todėl bus lengviau susikaupti ir dirbti produktyviai.

Reguliarių pietų pertraukų skatinimas darbo vietoje

Jei esate darbdavys, svarbu skatinti darbuotojus reguliariai daryti pietų pertraukas. Štai keletas būdų, kaip galite skatinti reguliarias pietų pertraukas darbo vietoje:

Įrenkite pertraukos vietą

Turėdami erdvę, skirtą pertraukoms, galite paskatinti darbuotojus per pietų pertrauką pailsėti ir atsipalaiduoti.

Siūlykite sveiko maisto

Sveiko maisto pasirinkimo galimybės gali paskatinti darbuotojus per pietų pertrauką rinktis sveikesnį maistą, o tai gali turėti teigiamos įtakos jų sveikatai ir produktyvumui.

Skatinkite bendravimą

Darbuotojų skatinimas bendrauti per pietų pertrauką gali padėti pagerinti moralę ir sumažinti streso bei perdegimo jausmą.

Būkite pavyzdžiu

Kaip darbdaviui svarbu rodyti pavyzdį. Reguliari pietų pertrauka gali paskatinti darbuotojus daryti tą patį.

Organizuokite kolektyvinį dienos pietų užsakymą per programėlę „sEATisfy“  

Reguliariai pietaujant ir leidžiant laiką prie pietų stalo su bendradarbiais gali būti lengviau užmegzti draugystes, sustiprinti darbinius ryšius ir pagerinti produktyvumą. Pietavimas su bendradarbiais padeda suvienyti komandą bei padaro darbuotojus ir darbdavius laimingesnius.

Pietų pertraukų praleidimo pavojai

Pietų pertraukų praleidimas gali pakenkti jūsų sveikatai ir produktyvumui. Štai keli pietų pertraukų praleidimo pavojai:

Sumažėjęs produktyvumas

Kai nedarysite pertraukos, galite tapti mažiau produktyvūs ir mažiau susikaupę, o tai gali lemti klaidas ir klaidas.

Perdegimas

Praleidžiant pietų pertraukas taip pat galima perdegti, o tai gali turėti neigiamos įtakos jūsų psichinei sveikatai ir gerovei.

Sveikatos problemos

Praleidžiant pietų pertraukas gali kilti įvairių sveikatos problemų, įskaitant nugaros, kaklo ir kitas su ilgu sėdėjimu susijusias problemas.

Pietų pertraukų įtraukimas į kasdienę veiklą

Įtraukti reguliarias pietų pertraukas į kasdienę rutiną gali būti iššūkis, tačiau tai svarbu jūsų sveikatai ir produktyvumui. Pateikiame keletą patarimų, kurie padės kuo geriau išnaudoti pietų pertrauką:

Planuokite pietų pertrauką

Jei jums sunku padaryti pietų pertrauką, pabandykite ją suplanuoti kalendoriuje. Tai gali padėti užtikrinti, kad jai skirsite laiko ir nenukrypsite nuo darbo.

Nustatykite ribas

Kai darote pietų pertrauką, nustatykite ribas ir aiškiai pasakykite kolegoms, kad darote pertrauką. Tai gali padėti sumažinti trukdžių ir išsiblaškymų skaičių.

Būkite atidūs

Per pietų pertrauką stenkitės būti dėmesingi ir sąmoningi. Tai gali padėti jums atsipalaiduoti ir pasisemti naujų jėgų, todėl į darbą bus lengviau grįžti susikaupus ir su nauja energija.

Išvada

Apibendrinant galima teigti, kad reguliarios pietų pertraukos per dieną gali turėti didelės įtakos jūsų produktyvumui ir bendrai savijautai. Darydami pertraukėlę suteikiate sau galimybę įgyti naujų jėgų, atsipalaiduoti ir iš naujo sutelkti dėmesį, o tai gali padėti pagerinti jūsų psichinę ir fizinę sveikatą. Nesvarbu, ar esate darbdavys, ar darbuotojas, svarbu teikti pirmenybę reguliarioms pietų pertraukoms ir įtraukti jas į kasdienę rutiną. Taip elgdamiesi galėsite dirbti protingiau, o ne sunkiau, ir lengviau bei efektyviau siekti savo tikslų.

Padidinkite savo produktyvumą užsisakydami dienos pietus į namus ar ofisą: atsisveikinkite su ilgomis eilėmis laukdami pietų ir turėkite daugiau laiko

Visi žinome, kad pietų pertrauka yra labai svarbi mūsų produktyvumui ir gerai savijautai. Tačiau gali būti sunku rasti laiko atsipalaiduoti ir pasisemti naujų jėgų, kai didžiąją pietų pertraukos dalį tenka praleisti laukiant eilėse arba ieškant maisto. O kas, jei būtų sprendimas, kuris padėtų sutaupyti laiko ir padidinti produktyvumą? Tai „sEATisfy“ –  dienos pietų pristatymas darbo dienomis. Įvairūs skanūs, naminiai ir sveiki patiekalai pristatomi tiesiai į ofisą ar namus, todėl galite atsisveikinti su rūpesčiais, susijusiais su laukimu eilėje, ir atrasti daugiau laiko atsipalaiduoti, pasisemti naujų jėgų ir susitelkti į darbą. Tad kodėl gi neišbandžius NEMOKAMOS programėlės „sEATisfy“?

Dienos pietų pertraukų problema

Dienos pietų pertraukos gali kelti rūpesčių. Pirmiausia turite nuspręsti, ką ir kur norite valgyti, tada stovėti eilėje ir laukti savo eilės užsisakyti. Užsisakius, vėl tenka laukti, kol maistas bus pagamintas ir patiektas. Visa tai gali užimti nemažą dalį pietų pertraukos, todėl prieš grįždami į darbą turėsite nedaug laiko pasimėgauti maistu ir atsipalaiduoti. Be to, jei turite kokių nors mitybos apribojimų ar alergijų, rasti ką nors tinkamo valgyti gali būti tikras iššūkis.

Dienos pietų pristatymo privalumai

Dienos pietų pristatymas išsprendžia daug rūpesčių. Užuot gaišę laiką eilėse ir laukę maisto, galite gauti skanų ir sveiką maistą, pristatomą tiesiai į ofisą ar namus. Tai reiškia, kad pietų pertrauką galite praleisti atsipalaidavę, pasistiprinę. Kasdien gaudami dienos pietus, turėsite daugiau laiko užsiimti tuo, ką norite veikti per pietų pertrauką – skaityti knygą, pasivaikščioti ar tiesiog pabendrauti su kolegomis.

Kaip veikia dienos pietų pristatymas?

Dienos pietų pristatymas yra paprastas ir patogus procesas. Jums tereikia atsisiųsti nemokamą programėlę „sEATisfy“ ir išsirinkti patiekalą iš 

iš anksto sudaryto meniu. Tuomet maistas bus pristatytas tiesiai į jūsų ofisą ar namus Klaipėdos mieste jums patogiu laiku. Nereikės laukti eilėse ar kol maistas bus paruoštas – jis bus paruoštas ir lauks Jūsų, kai būsite pasiruošę valgyti. Kadangi maistas kasdien ruošiamas šviežias, galite būti tikri, kad gausite sveiką ir maistingą maistą, kuris suteiks energijos visą likusią dienos dalį.

Išlaidų palyginimas: dienos pietų pristatymas į ofisą ar namus ir pietavimas kavinėje.

Galbūt galvojate, kad dienos pietų pristatymas yra brangus malonumas, tačiau tiesa ta, kad, iš tikrųjų, tai gali būti ekonomiškesnis variantas nei pietavimas kavinėje, valgykloje. Kasdien užsisakydami dienos pietus programėlėje „sEATisfy“,  iš anksto tiksliai žinosite, kiek kainuos jūsų maistas, ir nereikės nerimauti dėl jokių paslėptų mokesčių ar rinkliavų. Be to, „sEATisfy“ dienos pietų kainos yra patrauklios ir visiems prieinamos, o maistas kasdien ruošiamas šviežias, todėl galite būti tikri, kad gausite kokybišką, šviežią ir skanų patiekalą.

Atsižvelgiame į mitybos apribojimus ir alergijas

Vienas iš puikių „sEATisfy“ dienos pietų pristatymo programėlės dalykų yra tai, kad galite pritaikyti užsakymą pagal savo pageidavimus Jei turite kokių nors mitybos apribojimų ar alergijų, rasti ką nors tinkamo valgyti gali būti tikras iššūkis. Tačiau kasdien užsisakydami dienos pietus „sEATisfy“  galite būti tikri, kad rasite tai, kas atitinka jūsų poreikius. Nesvarbu, ar esate vegetaras, veganas, netoleruojate glitimo, turite kitų mitybos apribojimų ar alergijų, turėsite daugybę pasirinkimų. Kadangi maistas kasdien ruošiamas šviežias, galite būti tikri, kad gaunate maistą, pagamintą iš aukštos kokybės vietinių ingredientų, kuris suteiks energijos visai likusiai dienai.

Patenkintų klientų atsiliepimai

Netikėkite vien mūsų žodžiais – štai keletas patenkintų klientų, išbandžiusių dienos pietų pristatymą „sEATisfy“, atsiliepimų:

“Anksčiau visą pietų pertrauką praleisdavau laukdama eilėse prie maisto, o dabar dėl dienos pietų pristatymo galiu atsipalaiduoti ir ramiai mėgautis maistu. Tai pakeitė mano darbo dieną į gerąją pusę!” – Asta, 32 m.

“Turiu tam tikrų mitybos apribojimų, todėl rasti ką nors tinkamo pavalgyti gali būti iššūkis. Tačiau kasdien gaudamas dienos pietus iš „sEATisfy“ žinau, kad visada rasiu ką nors, ką galiu valgyti.” – Tomas, 28 m.

“Man patinka, kad dienos pietų pristatymas yra patogus – man nereikia rūpintis, nereikia laukti eilėse ar laukti, kol maistas bus paruoštas. Tai tikrai taupo laiką!” – Rasa, 35 m.

Išvados

Dienos pietų pristatymas yra paprastas ir patogus būdas sutaupyti laiko ir padidinti produktyvumą per pietų pertrauką. Įvairūs skanūs ir sveiki patiekalai pristatomi tiesiai į ofisą ar namus Klaipėdos mieste, todėl galite atsisveikinti su rūpesčiais, susijusiais su eilėmis ir maisto laukimu. Be to, galite būti tikri, kad programėlėje „sEATisfy“  rasite tai, kas tinka jūsų poreikiams, nes valgiaraštį galima pritaikyti pagal savo poreikius, taip pat yra galimybė atsižvelgti į mitybos apribojimus ir alergijas. Tad kodėl gi neišbandžius ir neįsitikinus, kaip tai gali pakeisti jūsų darbo dieną į gerąją pusę? Atsisiųskite NEMOKAMĄ programėlę „sEATisfy“ ir pateikite užsakymą.