Alergenai
Maistinių medžiagų, kurios įstatymiškai laikomos alergenais, sąrašas:
| 1. Glitimo turintys javai (kviečiai, rugiai, miežiai, avižos, spelta, kamutas arba jų sukryžmintos atmainos) ir jų produktai |
| 2. Vėžiagyviai ir jų produktai |
| 3. Kiaušiniai ir jų produktai |
| 4. Žuvys ir jų produktai |
| 5. Žemės riešutai ir jų produktai |
| 6. Sojų pupelės ir jų produktai |
| 7. Pienas ir jo produktai, įskaitant laktozę |
| 8. Riešutai bei jų produktai, išskyrus riešutus, naudojamus alkoholio distiliatų, įskaitant žemės ūkio kilmės etilo alkoholį, gamybai |
| 9. Salierai ir jų produktai |
| 10. Garstyčios ir jų produktai |
| 11. Sezamų sėklos ir jų produktai |
| 12. Sieros dioksidas ir sulfitai, kurių koncentracija didesnė nei 10mg/kg arba 10mg/l, visame SO2 skaičiuojami paruoštiems vartoti produktams arba produktams, atgamintiems pagal gamintojų nurodymus |
| 13. Moliuskai ir jų produktai |