Alergenai
Maistinių medžiagų, kurios įstatymiškai laikomos alergenais, sąrašas:
1. Glitimo turintys javai (kviečiai, rugiai, miežiai, avižos, spelta, kamutas arba jų sukryžmintos atmainos) ir jų produktai |
2. Vėžiagyviai ir jų produktai |
3. Kiaušiniai ir jų produktai |
4. Žuvys ir jų produktai |
5. Žemės riešutai ir jų produktai |
6. Sojų pupelės ir jų produktai |
7. Pienas ir jo produktai, įskaitant laktozę |
8. Riešutai bei jų produktai, išskyrus riešutus, naudojamus alkoholio distiliatų, įskaitant žemės ūkio kilmės etilo alkoholį, gamybai |
9. Salierai ir jų produktai |
10. Garstyčios ir jų produktai |
11. Sezamų sėklos ir jų produktai |
12. Sieros dioksidas ir sulfitai, kurių koncentracija didesnė nei 10mg/kg arba 10mg/l, visame SO2 skaičiuojami paruoštiems vartoti produktams arba produktams, atgamintiems pagal gamintojų nurodymus |
13. Moliuskai ir jų produktai |